Nærområdet

Nærområdet til borettslaget byr på aktiviteter av forskjellige slag, vinter og sommer. Under ser dere noen av aktivitetene som er populære / mye brukt.

BALLBANEN
Borettslaget har en egen inngjerdet ballbane på verandasiden av Ole Reistads vei 1.

Her kan man spille ball, sykle og kose seg.

Om vinteren, hvis temperaturen er passende, har vi ildsjeler som besørger en flott islagt overflate på denne banen slik at vi har vår egen skøytebane.LAVVOEN
Et lite steinkast fra borettslaget finnes det en lavvo. Denne ligger i skogen ikke langt fra Ole Reistads vei 45 og er ved en sti som leder til Lutvann. Lavvoen er finansiert av borettslaget i samarbeid med bydel Alna. Denne ble montert av noen av mange ildsjeler i borettslaget.

Ildsjelene holder også lavvoen vedlike, og utfører enkelt vedlikehold og reparasjon.

Hvis du trenger en liten tur ut, men ikke er lysten på å gå så langt, så er dette en ypperlig destinasjon. Om vinteren kan man grille og kose seg.

Bilde fra Oslo kommunes hjemmeside

LINDEBERG FRITIDSKLUBB
Ved Coop Extra vis-a-vis Lindebergåsen 47 finner man Lindeberg Fritidsklubb. Populært kjent som Lindeberg klubben, eller bare klubben, blant barn og unge.

Dette er et ettermiddags- og kveldstilbud for barn og ungdom. På klubben kan delta på danseundervisning, benytte seg av lydstudio, et fotostudio eller hobbystudio, bedrive fysisk aktivitet i gymsalen, delta i matlaging, spille bordtennis, Playstation, biljard, airhockey og fussball, samt være med i ulike prosjekter.

I tillegg tilbyr klubben leksehjelp, capoeira og andre aktiviteter utenom åpningstid.

For mer informasjon om Lindeberg Fritidsklubb, se Oslo kommunes hjemmesider


Bilde fra Oslo kommunes hjemmesider

TROSTERUD FRITIDSKLUBB
Trosterud Fritidsklubb er på mange måter lik som Lindeberg Fritidsklubb, men det er forskjeller som er verdt å nevne.

Denne klubben har et bredere tilbud for ungdommer i 13-17 års alderen. Det holdes foredrag av personer som kjenner utfordringene for dagens ungdom. De har andre aktiviteter med instruktør veileder, slikt som å lære om foto, film, design og web. Man kan også lære å spille på instrumenter og å synge.

Trosterud Fritidsklubb har forskjellige grupperom som kan lånes på klubben. Dette inkluderer en stue, dansesal for inntil 8 eller 30 personer, kjøkken/spiserom for inntil 6 personer, bandrom og lydstudio med veileder/instruktør.

Du kan lese mer om Trosterud Fritidsklubb på Oslo kommunes hjemmesider.


JERIKOBAKKEN
Om vinteren er Jerikobakken, ved Lindeberg T-banestasjon, et yndet sted for store og små. Bakken ligger ca. 10 minutters gange fra borettslaget. De tilbyr prisgunstige sesongkort, og har gratis skiutleie fredag – søndag. Selve bakken er 190m lang, og har moderat høydeforskjell.

Ved siden av bakken er det fine muligheter for aking, for de som ikke vil stå på ski. Ved bakken er det også en varmestue, så ikke vær redd for å bli kald – her kan man tilbringe en hel dag.

Anlegget driftes av Lindeberg Sportsklubb, og med to snøkanoner gjør de sitt ytterste for å sikre flotte forhold i bakken!


LUTVANN
15-20 minutters gange gjennom skogen (lysløype) fra borettslaget finner man Lutvann, som kan nås sommer og vinter. Det finnes også mange småstier fra borettslaget som leder til Lutvann. Dette er en idyllisk perle i østmarka og byr på bading, fisking og muligheten til å grille på bålplassen.

Lutvann er det dypeste vannet i Østmarka, hele 55,1m dypt på dypeste, og vannet er eksepsjonelt klart. Badeplassen, med barnevennlig strand og fin sandbunn, ligger på nordsiden av vannet. Stranden er tilrettelagt for bevegelseshemmede med rampe ut i vannet og HC-toalett. Se Oslo kommunes hjemmesider for badetemperatur og mer informasjon.


Bilde fra Oslo kommunes hjemmesider

GRØNLIHYTTA
Grønlihytta er en hytte nordøst for Lutvann, mellom Lindeberg og Ellingsrud. Hytta eies av Oslo kommune, og kan leies ut til organisasjoner og enkeltpersoner med tilknytning til Alna bydel. Hytta eies av Oslo kommune. Hytta er ca. 30 minutters gange, på fin turvei / sti gjennom skogen, fra borettslaget, og utenfor finner du bålplass med benker. Dette er et flott sted for en liten søndagstur!


Bilde fra Oslo kommunes hjemmesider

NORDRE LINDEBERG GÅRD
Nordre Lindeberg Gård, også kjent som 4H gården, ligger mellom Furuset og Lindeberg, ikke så langt fra IKEA og Natur videregående skole.

Gården er en besøksgård som er åpen for alle, og her kan man få ta en tur inn til dyrene i fjøset og oppleve norsk gårdsbruk (gården har produksjon av melk og kjøtt). Formålet med gården er å formidle kunnskap om de vanligste husdyrene i norsk landbruk.

I tilknytning til gården ligger det en liten kafé hvor man kan kjøpe noe enkelt å spise og drikke.

I skolens ferier har gården ofte egne program som kan være interessante å få med seg. Du kan lese mer om gården her.


FURUSET FORUM
På Furuset Forum finner du hjemmearenaen til Furuset Håndball og Furuset Ishockey. Informasjon finner du på deres hjemmesider


Bilde fra Oslo kommunes hjemmeside

VERDENSPARKEN
Verdensparken nedenfor Furuset senter er et nylig renovert område, og har blitt stort og flott. Her kan man aktivisere små barn, så vel som voksne.Parken har Norges første parkouranlegg, og man finner sittegrupper, griller og store bålfat. Alt dette er gratis og kan benyttes av alle. Du kan lese mer om parkourparken her

Midt i Verdensparken renner en liten bekk, og man finner også en frukt- og bærhage som alle er velkomment il å forsyne seg av. I parken er det også et stort område satt av til lek og morro, med lekeapparater som kan brukes om både sommeren og vinteren.


Takk til Knut Erik for flotte bilder, og tillatelse til å bruke dem.