Infoskriv August 2023

ØKNING BETALING “BLOKK REHAB”
Betaling for “blokk rehab” som er fra rørrehabiliteringen økes med 20% fra 1. oktober 2023. Dette grunnet økte rentekostnader.

SJENERENDE SIGARETTLUKT
Styret har fått henvendelser om sjenerende sigarettlukt fra røyking på balkonger. I denne forbindelse må vi påpeke at ingen andel skal brukes slik at bruken sjenerer andre. Det må vises hensyn ved røyking på balkonger og ved inngangspartier.

Vi minner i samme omgang om at røyking i oppganger, kjellere og parkeringsanlegg ikke er tillatt.

HENSETTING AV TING I OPPGANGER / KJELLERE
Gjennom sommeren har det blitt meldt og avdekket at det er hensatt ting i oppganger, trappeløp og kjellere. Dette minner vi om at ikke er tillatt!

PLANTEKASSER
Fra neste år er det mulighet for de beboere som ønsker det å sette ut plantekasser på forhåndsdefinerte områder i borettslaget. Hyggelig for den som er glad i å plante, og trivelig for nærmiljøet. De som ønsker å gjøre dette tar kontakt med styret for mer informasjon.

KILDESORTERING
Borettslaget har mottatt varsel fra Renovasjonsetaten i Oslo om at kildesorteringen ikke er der den skal være, og at det kastes ting i søppeldunker / søppelbrønner som skulle vært levert som spesialavfall eller på gjenvinningsstasjon. I denne sammenheng har Renovasjonsetaten varslet at borettslaget kan få økt kostnad for renovasjon. Dette er ingen tjent med, og vi ber alle være observante når det kommer til kildesortering!

Hva skal i grønn pose?
Matavfall er alt avfall etter matlaging og måltider. Du kan kaste:
– skall, skrell, kjerner og skrotter
– rester og bein av kjøtt, fisk og skalldyr
– tilgriset tørkepapir med mat og fett
– teposer og kaffefilter med grut

Hva skal i lilla pose?
Det er kun plast som er brukt som emballasje som skal kastes i lilla pose. Plastemballasjen skal være drypptørr og tom for synlige rester. Skyll plasten i kaldt vann om den er skitten, eller fjern rester med litt tørkepapir. Du kan kaste:
– plastposer og – folie
– plastbegre, tuber og flasker fra mat, drikke og andre produkter
– plastflasker og tuber fra vaskemidler og hygieneprodukter
– snusbokser
– blomsterpotter av plast

Hva skal i restavfallet?
Restavfall er avfallet som ikke kan sorteres andre steder. Du kan bruke en vanlig handlepose eller plastpose på rull, men ikke poser som er større enn en handlepose. Eksempler på avfall som går i restavfallet er:
– bleier, bind, tamponger, kondomer, våtservietter og andre hygieneprodukter
– plastleker, tannbørster, oppvaskbørster og annen plast som ikke er emballasje.
– gavepapir og gavebånd.
– sigarettsneiper og snus.
– produkter som er merket «nedbrytbare» eller «komposterbare».
– emballasje av blandingsmateriale, som kaffe og snacksposer med sølvfilm inn

Se utfyllende informasjon på Oslo kommune sine hjemmesider: https://www.oslo.kommune.no/avfall-og-gjenvinning/hvordan-kildesortere-i-oslo/